Kunstwerk Marc Mulders onthuld op strooiveld ‘t Hooge Veer

dinsdag, 21 februari 2017

Monuta Charity Fund vervult wens van bewoners, familie en personeel Amarant

Op het terrein van ’t Hooge Veer van de Amarant Groep werd op 7 december een kunstwerk onthuld van de in Tilburg geboren kunstenaar Marc Mulders. Het kunstwerk verwijst naar de oorspronkelijke functie van voormalig klooster met internaat en is mogelijk gemaakt door het Monuta Charity Fund en de kunstenaar. Met het plaatsen van het kunstwerk gaat een grote wens van de bewoners, familie en het personeel in vervulling.

Op ‘t Hooge Veer wonen 160 veelal oudere cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De kloosterkerk is al vele jaren een multifunctionele ruimte, waar nog steeds kerkdiensten plaatsvinden. Vanwege de relatief hoge leeftijd van de bewoners is er regelmatig sprake van een overlijden. Het is vaak een speciale wens van cliënt of familie om juist hier, thuis, verstrooid te worden na het overlijden. Dat kan sinds kort op het strooiveld. Het toevoegen van dit kunstwerk aan het strooiveld maakt het een bijzondere herdenkingsplek voor, zowel de bewoners, als de familie en personeelsleden van Amarant Specialistische Zorg.

Speciaal ontworpen

Kunstenaar Marc Mulders was meteen enthousiast over het ontwerpen van een kunstwerk speciaal voor het strooiveld. Het werk bestaat uit 5 glazen, gebrandschilderde en gelamineerde cirkels. De cirkels zijn gemonteerd in metalen ornamenten van Cortenstaal. En bevestigd op de oude stenen fragmenten die her en der op het strooiveld liggen. Zij verwijzen naar de kloosterlijke historie van het complex.

Dankbaar

De Amarant Groep is kunstenaar Marc Mulders dankbaar voor het belangeloos ontwerpen van het kunstwerk en het Monuta Charity Fund voor de donatie die het vervaardigen mogelijk maakte.

Volg ons op social media

youtube icon  facebook icon  twitter icon  linkedin icon