Ernstig en matig verstandelijke beperking

Een ernstig meervoudige beperking (EMB) is een combinatie van een lichamelijke en een verstandelijke beperking. Deze cliënten zijn in alles afhankelijk van andere mensen. De stoornissen en beperkingen zijn complex. Er is weinig regie over hun eigen leven. Goed observeren en leren kennen van deze cliënten draagt bij aan een goede begeleiding en behandeling.

Mogelijkheden

Regie hebben over je eigen leven is voor iedereen belangrijk. Amarant helpt de EMB-cliënt met het leren en het ontwikkelen van communicatie, praktische zaken en sociale interactie. Het begrijpen van signalen helpt contact te maken met de cliënt en zijn kwaliteit van leven te verbeteren. De begeleiders van Amarant werken daarin systematisch en in nauw contact met de cliënt.

Zintuigelijk

Mensen met een ernstig meervoudige beperking hebben vaak problemen met zien en horen. Daarnaast is tast, geur, en smaak niet of minder ontwikkeld.

Zelfredzaamheid

De cliënt met een ernstig meervoudige beperking kan veel dingen niet. Zelf vooruitkomen, zelf praten of eten. Om in die situatie toch je eigen keuzes te maken heb je ondersteuning nodig van anderen die jou lichaamstaal begrijpen.

Volg ons op social media

youtube icon  facebook icon  twitter icon  linkedin icon