Leercentrum

Onze cliënten willen veel zelf doen en meedoen in de maatschappij. Het leercentrum van Amarant helpt cliënten zoveel mogelijk bij hun zelfredzaamheid. Een cliënt volgt bij ons een cursus en leent ook materiaal wanneer dat nodig is.

Het Leercentrum geeft informatie, cursussen en workshops. Een cliënt bij Amarant mag gebruik maken van alle voorzieningen die het leercentrum biedt. Het is soms ook mogelijk gebruik te maken van het Leercentrum als je geen cliënt bent.

Individuele cursus

Bij een individuele cursus gaat een cliënt samen met een begeleider of iemand uit zijn omgeving aan de slag. De cliënt werkt met een lespakket. Het lespakket bestaat uit een werkboek en leermiddelen uit de Mediatheek. Het Leercentrum geeft de cliënt coaching en advies.

Cursussen in een groep

Aanvragen
Binnen alle locaties van Amarant kun je een workshop, groepscursus of themabespreking aanvragen. 

Vrije inschrijving
Het Leercentrum biedt soms een groepscursus aan waarop iedere cliënt vrij kan inschrijven. De cursussen worden via flyers en op Intranet bekendgemaakt.

Samen met Imagine organiseert het Leercentrum het Digitaal Café, waar cliënten terecht kunnen met al hun vragen over het gebruik van computer, mobiele telefoon, tablet of I-pad.

E-learing

Als een cliënt liever in zijn eigen tempo leert op een plek waar hij graag is maken we samen de keuze om gebruik te maken van de verschillende digitale coaches en E-learning modules.

 

Volg ons op social media

youtube icon  facebook icon  twitter icon  linkedin icon